Nord-Norge har et utrolig stort potensiale innen reiseliv. Spektaklær, rått, eksotisk, er ord som ofte benyttes om Nord-Norge. Og de ordene benyttes alt for lite. For det er faktisk sånn vår kjære landsdel er, vi har bare blitt så vant med forholdene at vi tenker ikke så mye over det. Det er bare sånn, tenker vi, og tar noen kast med fluestanga, skyter en rype, lander en torsk over ripa eller setter utfor et bratt fjell på topptur.
Men for en utenlandsk turist som er villig til å benytte 20.000 kroner for en uke på drømmeferien i Nord-Norge, så er hver opplevelse enda råere, mer spektakulært, vanvittig eksotisk, og de ønsker bare at ferien varte en uke til. De skal ihvertfall tilbake neste år, og neste år deretter igjen.
Det finnes snart 1 milliard turister i verden. Bare i Kina finnes det nå 100 millioner kinesere, som får lov av myndighetene å reise på ferie utenlands. Et land som Frankrike har over 130 millioner turister hvert eneste år. Hvor mye omsetning og arbeidsplasser blir det? 2.600 milliarder årlig i omsetning hvis hver turist benytter 20.000 kroner på 14 dagers drømemferie på rivieraen.
Med andre ord mye mer enn et helt oljefond, hvert eneste år! Hvis vi regner at 50 % av dette havner i den franske statens lommer med skatter og avgifter, så er vel det sånn cirka ett rett tall. 1.300 milliarder kroner i årlige statlige inntekter er vel ikke så verst på turisme?
Hva er mulig å få til i Nord-Norge? Hva med å ha et spenstig mål med turisme, slik vi gjør på mange områder i Nord-Norge. Enn om vi fikk 1 % av verdens turister til Nord-Norge hvert år. Hva betyr det i inntekter og arbeidsplasser? 1 % ut av 1 milliard turister, er 10 millioner turister til Nord-Norge. Til sammenlikning mottar hele landet ca 3 millioner turister årlig, og ca 500.000 til Nord-Norge i år.
Hvordan skal vi da klare å få 10 millioner turister, til Nord-Norge årlig? 3 hovedpunkter må på plass
- En langsiktig strategi på å bygge opp nok destinasjoner, av høy kvalitet. Hvis vi antar at hver turist oppholder seg i 10 dager i gjennomsnitt i Nord-Norge, så er behovet 100 millioner gjestedøgn, som må kunne tilbydes årlig i Nord-Norge. Dette gir 274.000 gjestedøgn hver dag, i hele landsdelen. For å nå dette målet må vi ha 500 destinasjoner (hoteller/resorter) som må totalt være tilgjengelig, hvor hver destinasjon har en kapasitet til å tilby 548 “varme senger” hvert døgn. Ingen umulig oppgave, da et større turisthotell tilfredstiller dette kravet.
- Kraftig markedsføring på verdensbasis. Den tyrkiske staten benytter 300 millioner kroner på å markedsføre Tyrkia, bare i Norge. Dagens norske Regjering har avsatt samme sum, til å markedsføre hele landet i hele verden. Med andre ord en bitte liten sum, i forhold til andre land. Regionpartiet vil benytte 5 milliarder kroner årlig på markedsføring av hele landet og 2 milliarder av dette årlig på å markedsføre Nord-Norge.
- Et eget fond på 2 milliarder, som invisterer i nye destinasjoner i nord, som kan tilføre nok kapital, til å bygge og drive destinasjonen de 5 første vanskelige årene. Tilgangen på kapital er det største problemet, og det tar 5 år før en destinasjon begynner å gå med et greit overskudd. Fondet må være en svært langsiktig eier og kunne tjene inn sin investering i løpet av 20 år.
10 millioner turister som legger igjen 15.000 kroner på 10 dagers ferietur i Nord-Norge, gir en omsetning på 150 milliarder årlig fra turistene. Hvis vi beregner at 50 % går tilbake til “Region Nord-Norge” i skatter og avgifter, så gjør regionen 75 milliarder kroner årlig på turisme. Det blir mange skoler, barnehager, veier og sykehus av dette beløpet årlig. Det er det vi kaller god distriktspolitikk. For en årlig investering på 2 milliarder i markedsføring av landsdelen, så er det en ekstrem gevinst, hvis vi lykkes.
Med hilsen Per-VidarNikolaisønn
Arctic Free Speech – Makta midt i mot!
Oj! dette var store ambisjoner, men hva vil dette gjøre med regionen? Dette stiller jeg et stort spørsmål til….hvorfor kommer det turister til landsdelen? jo….for å oppleve det unike, stillheten, rorbuene i orginal stand.
Hvor er tanken når det hjelder infrastruktur….veistandard….overnattingssteder…..
Hva vil dette gjøre forurensingsmessig.
kom med en komplett liste over hva som må gjøres lokalt slik at slike horder kan taes imot…(hoderystende)
Dette var langt fra realistisk…..men lykke til….med et prosjekt som får folk til å sky landsdelen som pesten….
Nord-Norge kan ikke bli som Kanariøyene eller den "Greske skjærgården!
PS. Håper dette var en spøk!!
LikerLiker
Dette bør ikke være en spøk. Det handler om hva Nord-Norge skal leve av i fremtiden. Noen tror på olje og gass som det eneste som kan redde landsdelen, andre tror på mer grønne næringer. Reiseliv og turisme i et kontrollerbart system vil gi vekst i Nord-Norge. Og kanskje viktigst (og der har Staffan et godt poeng), vil etterspørselen etter ro og stillhet komme de mindre stedene til gode.
Mens staten går inn og hjelper én kommune i Norge, Oslo med en infrastrukturpakke på 93 milliarder, blir Nord-Norge (halve landet) avspist med 3 % av det totale rød-grønne samferdselsbudsjettet !!
Det er godt at noen både har tro på regionen Nord-Norge, og også har tro på landsdelen. Nord-Norge uten ambisjoner er død-født !
LikerLiker
men 10 millioner mennesker?? jeg har også tro på at turismen kan utvikles…..men å utvikle den til de grader…..det vil ta bort den sjarmen desom vil hit forventer å finne……..eller tar jeg feil på det punktet??
LikerLiker
Nord-Norge er en langstrakt landsdel. 500 destinasjoner er mulig å spre rimelig greit til alle små og store plasser i landsdelen. Bare en by som Tromsø har allerede snart et 30 talls hoteller og hele landsdelen har nok rundt 100 hoteller eller mer. En femdobling er fint mulig.
Når det gjelder å ha det stilt å rolig, så ser det ut til at det er akkurat det som skjer nå, i landsdelen. Bygder og byer avfolkes, og flyttebyråene har gode dager nå for tiden, i jevn strøm sørover.
Veiene er også noe vi er svært opptatt av i Regionpartiet. Det er en soleklar grunn til samfunnsutviklingen og den heter “fordeling av statsbudsjettet”. Som Børre sier om NTP, så er vår landsdel utsatt for et “landeveisrøveri” bokstavelig talt. Nasjonal Transportplan er en skamplett, som Regjerningen ikke lengre kan se seg bekjent med. Men jeg tviler sterkt på om Stoltenberg ønsker noen endring der, i det hele tatt.
Tar vi ikke denne kampen nå mot sentraliseringen til Stoltenberg og Karl Erik Schøtt Pedersen, så er jeg redd det er for sent. De fleste byer vil begynne å tappes raskere og raskere for folk, siden det ikke finnes bærekraftig omland lengre, som kan opprettholde folketallet i byene.
Har man ingen visjon om et levedyktig Nord-Norge, så kan vi bare gi opp med det samme. Da er alt nyttesløst i å forsøke å berge våre egen landsdel. Håper flere og flere ser hva vårt arbeide med partiet går ut på, og at det er den viktigeste kampen vi gjør nå.
“Nord-Norge, mulighetenes landsdel”
LikerLiker
Det er fint med ambisjoner, men da bør de jo også sortere under “livets rett”, dvs. gjennomførbart.
Nord-Norge, bestående av Finnmark med ca. 72.5oo innb. og ca. 49,ooo kvkm, Troms med ca. 155.5oo innb. og ca. 26,oookvkm og Nordland med 235.5oo innb. og ca. 38.ooo kvkm landområde.
Da har vi tilsammen:
Innbyggere……. 463.ooo
Areal ……. 113.ooo
Hvordan ser man for seg at dette skal gjennomføres i denne enorme skalaen som her er stippulert.
Skal turismen benytte seg av 5% eller 10% av landområdene. Hva har man i tankene her?
Og alle tre fylkene har store eierinteresser med samisk opphav, disse kommer vel ikke til å juble over økt bruk av vidda/beiteområder.
De har jo problemer med å godta utbyggingstrasseer for bygging av samfunnsnyttig elektrisitet. Vil de godta økt turisme, neppe.
Og med tanke på 30.ooo nye arbeidsplasser, er det bygd på at eksisterende innbyggere i disse fylkene skal være arbeidskraft eller er det tilflytting kalkylene refererer til?
Infrastrukturen er ikke utbygd til å ta imot slike mengder med turister. Og er det ønskelig å få turister over alt?
Både med hensyn på slitasje i uberørt eksisterende områder og slitasje på eksisterende infrastruktur.
Etterhvert som den uberørte naturen vil få sine slitasjemerker, ja da er jo ikke naturen lengere hverken unik, spektakulær og vanvittig eksotisk og interresant, eller??
I disse verdensomfattende økonomiske nedgangstider, bør man vel heller være glad om ikke turistene uteblir i for stort omfang.
Hvor skal disse 500 resortene ligge, foreligger det en plan for det? Og med tanke på hoteller med 548 “varme sengeplasser”, det blir så stort og “bomaskin” aktig at akkurat det kan turistene få hvorsomhelst.
Bevares tanken er god, men først kan man jo søke og dobble dagens besøkstall og se hvordan det blir. Ikke som i dette meget ambisiøse forslaget 20 doble antallet så å si over en 5 års periode.
Og alle pengene som er planlagt skal ramle inn. Selv om det skulle vise seg korrekt er det da absolutt ingen garanti for at det blir skoler, barnehager, veier og sykehus av disse inntektene. Snarere tvert imot, staten har alltid en annen løsning enn de menigmann har.
Prislappen er kun 2 milliarder over 5 år så skal dette gå av seg selv, og burde være inntjent innen 20 år.
Javel, altså en inntjening på langt over 500.ooo.ooo.- kr ja da står vel ikke akkurat aktørene i kø for å investere penger her eller, hvordan er det?
Jeg beklager, men det får jo være måte på opptimistiske tallmessige kalkulasjoner.
LikerLiker
jeg har laget et kart for å vise hvor mange 500 “resorter” er plassert utover n-norge…..alle skal ha en
kapasitet på 500 personer! Det blir så fint atte!!
LikerLiker
Takk, til Staffan som må ha brukt endel tid på denne illustrasjonen…
Meget nyttig for oss alle så vi bedre kan visualisere prosjektet, og dermed få et større overblikk. Og endatil synes kanskje noen at det er urettferdig at “de” ikke har fått en rød prikk i nærheten av seg.
Og noen røde prikker ligger vel på urealistiske steder, men det gir et godt bilde.
Per-Vidar.
Jeg tenkte jo for meg selv at 500 resorter hørtes veldig mye ut, og her ser vi jo at vi blir “oversvømt” og endatil står det at det er i underkant med markeringer.
Du store………
LikerLiker
Et lite eksempel på hva som går an innenfor turisme, uten at det hverken bandlegger store områder eller er til sjenanse for andre, ligger i Nord-Finland. En lite enkeltmannsforetak som tilbyr japanske turister et enkelt opplegg, hvor man flyes inn til Kittilæ flyplass i Nord-Finland og busses ut til en liten samisk sida/landsby, hvor turistene får kjøre 400 meter med rein og spise reinkjøtt. Deretter er det rett inn på bussen og rett inn på flyet og hjem til Japan. Det hele er over på 2 timer.
Prisen på det hele? ca 200 Euro pr person. Det hører med til historien at denne bittelille turistbedriften, tar i mot 2 grupper per dag på det mest hektiske. Ca 40 turister i hver gruppe blir 80 turister per dag og omsetning på 128.000 kroner hver dag i vintersesongen.
Når det gjelder antall ansatte (de 30.000) så er dette selvsagt inklusiv de som allerede jobber i turistbransjen eller i bransjer som tjener penger på turistene, slik som resturanter, kafeer og butikker. Vår visjon er en langsiktig visjon. Dette er ikke noe som skal nåes over natten. Vi må tenke langt fremover i tid og legge sten på sten. For eksempel 20 nye destinasjoner pr år over en 15 års periode med utbygging. Målselv Fjellandsby skal kunne ta unna 4000 turister per dag når hele resorten er fullt utbygget. Torskelandsbyen er noe mindre, men det viser bare hva vi kan få til i et lite område av Troms.
Det vi behøver er store restorter som kan ta unna mye turister, som kan fungere som base for utflukter innen alle de aktiviteter som til enhver tid tilbydes.
“Intet er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid”
LikerLiker
Putter man “30 røde prikker” inn i en by så blir det hele litt mer forståelig. Et hotell er en resort eller destinasjon.
Da blir det et ganske annerledes bilde, enn den flotte presentasjonen som Staffan her har laget.
LikerLiker
ja, skuffet over at du ikke komenterte tettheten på “rødflekkan”….vet at det går ann å få til mye…..men litt edrulighet bør man kunne fordre……jeg liker at det finnes planer, og tror vi har noe å snakke om markedsføring i og med den store multimediaproduksjonen min som snart ligger ferdig……ps. intet ondt blod!
LikerLiker
jeg har ca 140 prikker jeg ikke fikk plassert eller noe!
LikerLiker
Jeg er med på ville ideer…. hvis man ikke starter på toppen men bygger opp stein for stein. Det trenger ikke være en umulighet eller være redd for å bli “oversvømt” og uoversiktelig. Året har 12 måneder for turister, kommer an på hvilke opplevelser man tilbyr.
LikerLiker
Ja enig med Marit, i hennes betraktning av året gjennom. Vi som bor her oppe har aversjon mot dårlig vær, på svarteste vinteren. Men for en turist i et kort øyeblikk, å få oppleve snøstorm i kontrollerte former, vil virke eksostisk, spennende og ekstremt. Hvorfor ikke tilby “snøstorm-safari” når Hurtigruten tilbyr “nordlys safari” ?
De tusenvis av fisketurister som kommer til Nord-Norge, bryr seg ikke om dårlig vær i mars eller april, de kommer alikevel og legger igjen titalls millioner av kroner, på en rekke rorbuanlegg. I desember er det store muligheter å tilby Nordlys safari med andre aktiviteter som kan tilbydes innendørs om dagene er bare styggevær.
“Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid”
For de som ønsker å vite mer om Regionpartiet, så finnes våre websider på
http://www.regionpartiet.no
LikerLiker
Jeg er tilvanlig ikke en kverulant…..men om 10% av de som velger N-Norge som destinasjon skal fiske kvota på 15 kilo? de vil filetere fisken…..det skal nøktrnt regnes ca 50 kilo rund fisk for å få de 15 kilo filetene de pr idag har lov idag……50 millioner kilo skal med andre ord opp av havet…..dette vil kystfiskeren merke, ja den havgående flåten vil merke det også…..
I tankegang er jeg helt enig med mange av det dere skisserer i partiprogrammet…..dette er bra for nordnorge med en slik satsning…..problemet mitt er matematikken bak dette og hva et slikt ambisjonsnivå vil bety for lokalmiljøene…..hvilke utbygginger av veinett som må til og hva dette vil ha å si for miljøet …kjemisk sett og estetisk sett, og hvilken kvalitetsenkning dette vil innebære, men må innrømme at regionpartiets tankesett er i min smak…..derfor et engasjement fra min side, men få matematikken på plass! :-))
LikerLiker
Noe mer en 10 % blir av det totale antallet av turister som fisker i sjøen blir det nok ikke. Men hvis vi ser på mulighetene i stedet for hindringene, så kan en kystfisker tjene langt mere på å satse på å ta med turister i sjarken, på og la dem fiske på sin egen kvote, og de som har rorbuanlegg, bør kunne kjøpe en kvote eller en spleise på en kvote med et annet rorbuanlegg.
Rorbuanleggene står for 2,5 ganger verdiskapningen, som en standard sjakfisker gjør i dag, med samme kvotegrunnlag. Det finnes en rekke muligheter innen havfiske for turister. En sjark kan ta med 6 turister hver dag, og ha sesong fra februar til november. Det blir 300 dager med totalt 3600 turister på en sjark hvert år. Tar hver turist opp 20 kilo rund fisk per gang, så er det 120 kg fisk per døgn, per sjark. Det høres for meg ut som en normal kvote, for en sjark med 2 ansatte fiskere. Sjarken beholder halvparten av fisken for salg til det lokale markedet, og turisten kan ta med seg sin kvote hjem, som det til en hver tid er bestemt fra myndighetene.
Hvis hver turist betaler 850 kroner per dag for å bli tatt med ut på fiske, så omsetter sjarken for 5.100 kroner per dag og 1.530.000 kroner i fisketur billett. I tillegg kommer fisken som sjarken selger til lokalmarkedet, og som kanskje utgjør så mye som 450.000 kroner, med en kilospris på 25 kroner rund fisk(sløyd fisk). Totalt rundt 2 millioner kroner årlig. Det er brukbart for en sjark med 2 fiskere, hvor det ikke er for lange arbeidsdager, andre gjør jobben og 2 måneders ferie i Thailand i desember og januar:-)
300 sjarker med 3600 turister hvert år, blir til sammen 1.080.000 turister hvert år. Med andre ord ca 10 % av det totale turistvolumet som vi ser for oss.
Matematikken i dette er nøye beregnet, så vi ser for oss, at dette er mulig å oppnå. I dette regnestykket har jeg ikke engang tatt med rorbufiskerne, som drar ut i mindre båter, så da blir det enda mer realistisk.
Med andre ord en sjark blir en destinasjon, et rorbuanlegg en destinasjon, en hyttelandsby eller hotell en destinasjon. Tilsammen 1000 destinasjoner av små og meget store destinasjoner klarer å ta unna dette.
Dette er svært realistisk.
LikerLiker
Plass har vi nok av, vernemyndigheter også. Kirkenes er ett naturlig knutepunkt med hovedflyplass og endestasjon for Hurtigruta. Når norske myndigheter utelukkende framstiller Kirkenes som det STORE så må vi være glade for det som drypper rundt om. Vi har ett mangfold av kultur og opplevelser i Finnmark, men vi strides alltid innad. Hammerfest og Kirkenes har en portefølje som støttes sentralt. Resten av utmarka får ikke anledning til å profilere seg, skuter er en styggedom, veier uten vedlikehold er en gunst, og innad krangler vi alltid.. Hvorfor besøke oss? Kjekke søringer kommer til miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Finnmark med skylapper! Same og skuter er greit, men ellers ett onde. Hva galt gjør egentlig en skuter på snødekt mark? Forøvirg har jeg aldri hatt skuter selv, men kan nyte naturen med ski, og synes det er flott at folk som liker skuter tar seg en tur!
LikerLiker
Det er ingen tvil, tankene og ideene til Distriktspartiet er i hovedsak gode.
At det er dukket opp et politisk parti som setter N-Norge på kartet er udelt positivt.
Allt for lenge er vi blitt avspist med smulene fra “de rikes bord” , og hatt et “Ulands stempel” i Akersgata.
Det er mulig at tanken om en ny oppdeling i selvstyrte regioner , med lik andel av “statsfinansene” er rette vegen å gå for å utvikle regionene.
Slik stoda er nå , med Europas mest sentralstyrtr stat , styrt fra det sentrale Østlandsområdet, så stiller regionene svakt.
Det økonomiske senteret på østlandet suger til seg allt som kan krype og gå til dette området, når det samtidig huser det Norske Storting og Kongehuset som den politiske makt, så sier dette det meste.
Jeg reiser til stadighet nedover til østlandet , og hver gang lar jeg meg imponere over hva som bygges og investeres der i infrastruktur og andre bygg.
Det hamres og bores og støyer hvor enn du snur deg.
Når man så vender hjem , og lander på Tromsø lufthavn er det eneste som slår mot deg en øredøvende stillhet……
Det er også en øredøvende stillhet omkring OL-saka, N-Norgebanen , fiskekvoter som flyttes sørover, et døende landbruk og så videre.Lista er lang.
Ideen om AU er også interessant.En union av selvstendige stater , som en motpol til EU.
Forfatningsmessig er det ikke galt å vurdere republikk som styresett, da monarkiet har overlevd seg selv og fremstår som en dinosaur i et demokratisk samfunn,all den tid Kongen kan legge ned veto i saker vedtatt av den lovlig valgte regjering og storting.Selv om dette vetoet ikke er brukt på aldri så lenge , så er den muligheten hjemlet i Grunnloven.
Jeg fremfører ikke en kritikk mot Kongen og kongehuset som sådan , bare monarkiet som styresett.
Det moderne norske kongehus har vært en positiv kraft i mange sammenhenger , og en forsvarer for mange svake og undertrykte , den æren skal de ha.
Vi bør gjerne beholde kongehuset og og kongen , men innenfor et mer moderne demokratisk styresett.
Sametinget er også noe som må bevares og gjerne styrkes.N-Norge som en flerkulturell landsdel gjennom generasjoner bør gjenspeile dette i å akseptere sine urfolk gjennom en stor selvråderett innen samisk språk og kultur.Det samme gjelder andre minoriteter som kvenene.
En større mulighet for å drive samhandel østover , slik som det ble gjort i historisk tid , da med Pomorhandelen, Skibotn marked osv er ting som bør utvikles i former som passer til tiden.Mulighetene er enorme for handel og utvikling mot landene i øst , men også mot vest , da med Island ,Canada etc.
Handel med resten av Europa på bedre vilkår enn i dag , hvor EØS avtalen er basis , er for en Husmannskontrakt å gjelde.
Denne avtalen bør sies opp , og nye bilaterale avtaler med denne handelspartneren bør fremforhandles , da i et fora for likemenn.
Jeg vil tro at tanken om et regionparti og den store oppslutningen dette partiet har fått , i det minste setter et “støkk” i regjering og Storting omkring misnøyen med en så sentralstyrt stat som vi har i dag.Ideene til Distriktspartiet er etter mitt syn en høyst reell ide om å reformere styresett og organisering av landet , da med betydelig mer makt og økonomi til evt nye regioner.
Inntil videre sitter jeg “på gjerdet” og venter .Jeg har vært medlem i SP siden 15 års alderen, og er nå 44.Om Distriktspartiet kan realisere noen av sine tanker , kan det tenkes at jeg skifter beite, men pr,dags dato er Senterpartiet det partiet som har pratet varmest om N-Norge og kallt det “milighetenes landsdel”(Åslaug Haga)
LikerLiker
De rødgrønne må få opp øynene for hvilket fantastiske muligheter som ligge i dette landet, innenfor turisme. Frankrike omsetter nesten et helt oljefond hvert år på turisme. Turisme er nå en av verdens raskest voksende næringer. Det er vel og bra med et felles reiselivsselskap i nord, og at det bevilges ekstra midler til dette over statsbudsjettet, men det må på plass en overordentlig strategi innen markedsføring internasjonalt og i oppbygging av destinasjoner.
Regionpartiet som jeg sitter som leder av, har foreslått å benytte 2 milliarder kroner årlig i et reiselivsfond, til å bygge kjempestore destinasjoner i Norge. Ca 500 millioner kroner skal årlig benyttes i Nord-Norge, som et egenkapitalfond. Fondet går inn med risikokapital i bytte mot aksjeposter og forlanger intet utbytte de 5 første årene. Vi vil at 2 milliarder kroner årlig, skal benyttes til å markedsføre Nord-Norge i hele verden, når destinasjonene begynner å nå et akseptabelt stor nivå.
Vi har alle muligheter i nord, når vi ser hva våre nordfinske naboer har fått til, med en liten ås/fjellside i Levi, som har blitt en kjempestor destinasjon.
LikerLiker
De nye tallene fra Reiseliv Nord-Norge AS, viser at Nord-Norge bare eksploderer innen reiseliv. 25 % økning av overnattinger bare i mars i år, viser hva som er i kommer fremover. Dette er ikke starten på reiseliv i nord, dette er bare en forsmak på starten, på reiseliv i nord. Husk på at i det store bildet, er reiseliv i nord nesten vært synonymt med Hurtigruta. Vi må forberede landsdelen på veksten med å få på plass et statlig reiselivsfond for Nord-Norge (som jeg skriver om i innledningen til denne artikkelen) som skal investere i nye destinasjoner for å ta unna veksten. Nye utenlandsterminaler på flyplassene i Tromsø og Bodø er påkrevet, samt en stor satning på veier og havner i nord. Toget venter vi fortsatt på..
LikerLiker