Med gårdagens demonstrasjon i minne, hvor det ble truet med en 11 september terrorhandling i Norge, umiddelbart etterfulgt av en hyllest til profeten Mohammed, så er spørsmålet; Ønsker vi radikal Islam velkommen i Tromsø?

Det er vesentlig å skille mellom radikal og konservativ retning av Islam, og til de mennesker som kaller seg muslim og som har et avholdende forhold til Islam. Skillet står mellom det “Koran tro” konservative hijab og burka praktiserende Islam, til de mennsker som først og fremst oppfatter seg som alminnelige borgere av Norge, og som mest av alt er opptatt av å gå på jobb, betale sin skatt og leve i fred med samfunnet. Disse går like skjelden i en moske, som en alminnelig etnisk nordmann går i kirken, med andre ord barndåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse.

Når man ser på radikal konservativ Islam, så er Wahabi retningen fra Saudi Arabia, den mest konservative retningen av Islam. Det saudiske prestestyret står derfor på Amnesty International sin verstingliste, over regimer som konsekvent bryter grunnleggende menneskerettigheter, benytter tortur, forfølgelse av kristne, kjønnslemlester småbarn, tillater voldtekt og drap på kvinner og som vilkålig henretter menn og gutter som har en homofil legning.

Dette regimet ønsker nå å bygge en kjempemoske i Tromsø, og gjøre dette bygget til et enormt valfartsted av type Mekka og Medina, med tusenvis eller endatil titusenvis av burkakledde kvinner og sneversynte menn skal besøke Tromsø hvert år. Disse menneskene har et brennende hat mot annerledes og frie mennesker, som oss alle andre i det vestlige demokratiene. Spesielt homofile, kristne eller jenter som velger å kle seg slik de selv ønsker, blir sett ned på av disse menneskene.

Ønsker Troms AP at anti-rasistiske Tromsø skal bli et valfartsted for ultra-radikal islam, slik det legges opp til med disse moskeplanene? Vil Arild Hausberg og Eduardo De Silva stå frem i Nordlys, om 2-3 år og si at det er ikke deres skyld, at det kom til samme tilstander som det som skjedde i Oslo på fredag?

Islam (i særdeleshet de Koran tro) anser deres religion, ikke bare som en religion. Islam er ett styresett, som konkurrerer med demokratiet. Islam ønsker å bytte ut demokrati med sitt eget styresett og egne lover. I Tyrkia ser vi nå at det Islamske partiet som sitter med makten, presser på for å gjøre det sekulære Tyrkia, om til en ren islamsk stat, hvor islam står over alt annet. Det muslimske brorskap, med underorganisasjoner, som de radikale islamistiske partiene har sluttet seg sammen igjennom, har en skjult agenda. Det islamske brorskap strekker seg helt fra Somalia, Egypt, Libya i Afrika til Tyrkia i nord og til Paktistan i øst (og muligens grupperinger i Indonesia).

Jeg syns det er på sin plass å si et kraftig NEI TIL RADIKAL ISLAM og det muslimske brorskap. Vi kan ikke anerkjenne radikal Islam sitt inntog og snik islamiseringen, samtidig som vi kjemper for utviklingen av vårt demokrati. Disse to styresystemer er i direkte konkurranse med hverandre. Jeg og mitt parti Regionpartiet, er i allefall helt klar på at vi må kjempe FOR å bevare demokratiet og kjempe MOT at radikal islam skal få fotfeste i Norge og særdeleshet i Nord-Norge, som vi kjemper for.

Si derfor NEI til etablering av en kjempemoske, som skal fremme ultraradikal islam, i anti-rasistiske Tromsø og støtt opp under de liberale mennesker som kaller seg muslimer i Tromsø, men som har et avmålt forhold til islam.

Med hilsen

Per Vidar Johansen

Partileder i Regionpartiet

http://www.regionpartiet.no